«Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» – «Ορθόδοξη Κρήτη»,

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 καί ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» στα Αγγλικά και τα Ρωσικά, καθώς και τη δημιουργία νέας δικτυακής Πύλης «Ορθόδοξη Κρήτη», orthodoxcrete.com.

Με την έντυπη έκδοση αλλά και τη νέα δικτυακή Πύλη, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τήν Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα «Πράσινη-Ανάπτυξη», μέσῳ της Μ.Κ.Ο. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» της Εκκλησίας Κρήτης, προβάλλεται ο πλούτος των χριστιανικών και εκκλησιαστικών μνημείων όλων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Μεγαλονήσου και μαρτυρείται η εκκλησιαστική ταυτότητα της Εκκλησίας Κρήτης.

Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των Τοπικών Μέσων Γενικής Ενημερώσεως, έλαβαν μέρος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο εντιμ. κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Αρχιγραμματέας και Πρόδρομος Ξενάκης, Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και ο κ. Γεώργιος Τζατζάνης, δημουργός της δικτυακής Πύλης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ανέφερε χαρακτηριστικά για την έκδοση:

«Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζομε σήμερα από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης το βιβλίο «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» στην αγγλική και τη ρωσική γλώσσα, μετά από την πρώτη έκδοσή του στην ελληνική γλώσσα, το έτος 2012.

Το βιβλίο αυτό στις δύο ξένες γλώσσες, που αναφέρθηκαν, αποτελεί ένα ακόμα «καρπό» της καλής συνεργασίας της Εκκλησίας Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης και προσφέρεται προς όλους τους ανθρώπους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, κυρίως στους ανθρώπους του Τουρισμού παρουσιάζοντας τον ανεξάντλητο πλούτο των πιο σημαντικών χριστιανικών μνημείων της Μεγαλονήσου μας.

Ο «καρπός» αυτός προήλθε από το ειδικό Πρόγραμμα «Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη», της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο, κατόπιν πρωτοβουλίας – πρότασης και υποστήριξης του κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, χρηματοδότησε την Μ.Κ.Ο. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» της Εκκλησίας Κρήτης, για την έκδοση του βιβλίου, το οποίο προβάλλει έντυπα το θρησκευτικό πολιτισμό και τον πολιτισμικό πλούτο της Μεγαλονήσου.

Το καλαίσθητο αυτό βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά, το 2012, σε 6.000 αντίτυπα. Τώρα μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα αγγλικά σε 4.000 αντίτυπα και στα ρωσικά σε 4.000 αντίτυπα.

Οι ξένοι επισκέπτες της Κρήτης μπορούν, μέσα από τις 421 σελίδες του βιβλίου, να γνωρίσουν τον μακρόχρονο θρησκευτικό πολιτισμό της, σημαντικά χριστιανικά λατρευτικά μνημεία, τόσο της κρητικής υπαίθρου όσο και των αστικών κέντρων και να ακολουθήσουν θρησκευτικές διαδρομές του Νησιού, ανά Ιερά Μητρόπολη της Κρήτης.

Η Εκκλησία Κρήτης, ευχαριστεί θερμά τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης για αυτή την ενέργεια, η οποία προβλέπεται να θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, και ιδιαιτέρως του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Επίσης, για την έκδοση αυτή αξίζουν ολόθυμες ευχαριστίες στή Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, καθώς και στή Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού, υπό τήν Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου. Ευχαριστίες, επίσης, οφείλονται στα στελέχη της Μή Κυβερνητικής αυτής Οργάνωσης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» για την υλοποίηση του Προγράμματος αυτού.

Τα βιβλία αυτά θα διατεθούν δωρεάν στις Πρεσβείες ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα μας, στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στους τουριστικούς κόμβους και στους φορείς του Τουρισμού της Κρήτης. Είναι ελπιδοφόρο ότι ήδη η Ελληνική έκδοση έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων των γραμμάτων, του τουρισμού και του πολιτισμού. Η δε πρόσφατη έκδοση στα αγγλικά και τα ρωσικά θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους υπεράριθμους αλλοδαπούς επισκέπτες της Μεγαλονήσου.

Η Εκκλησία απευθύνθηκε σε Αρχαιολόγους Επιστήμονες της Κρήτης, οι οποίοι κατέγραψαν υπεύθυνα και επιστημονικά τεμκηριωμένα, τα σπουδαιότερα χριστιανικά μνημεία του τόπου μας, συνδέοντάς την εκκλησιαστική ιστορία με τα μονοπάτια και τις διαδρομές της πίστης μας.

Προσεχώς και σε συνέχεια των παραπάνω αναμένεται η υλοποίηση και άλλων δράσεων της Μ.Κ.Ο. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», επ’ αγαθώ της Εκκλησίας Κρήτης».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος για τη νέα δικτυακή Πύλη «Ορθόδοξη Κρήτη» δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζεται σήμερα στο κοινό μια νέα διαδικτυακή πύλη, η οποία θα αποτελέσει την «είσοδο» στον εκκλησιαστικό και πολιτισμικό πλούτο της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Το ειδικό Πρόγραμμα «Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη», της Περιφέρειας Κρήτης, κατόπιν πρωτοβουλίας – πρότασης και υποστήριξης του κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, χρηματοδότησε την Μ.Κ.Ο. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» της Εκκλησίας Κρήτης, για τη δημιουργία μιας Δικτυακής Πύλης, η οποία θα προβάλλει το θρησκευτικό πολιτισμό της Μεγαλονήσου.

Η διαδικτυακή πύλη αυτή είναι πλέον στη διάθεση κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να ενημερωθεί για τα εκκλησιαστικά μνημεία της Μεγαλονήσου, μέσα από συγκεκριμένες θρησκευτικές διαδρομές. Οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://orthodoxcrete.com μπορούν να γνωρίσουν την εκκλησιαστική παράδοση της Κρήτης, μέσα από τα μοναστήρια, τους κατάγραφους ιστορικούς ναούς με τοιχογραφίες απαράμιλλου κάλλους και τέχνης, τα μουσεία, τα σκευοφυλάκια, τα κειμήλια, και να πληροφορηθούν για τις εκκλησιαστικές εορτές, τα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με την πλούσια θρησκευτική ιστορία και κληρονομιά της Κρήτης.

Στην εν λόγω δικτυακή πύλη, σε πέντε γλώσσες, προβάλλονται θρησκευτικές διαδρομές της Κρήτης, οι οποίες αποτελούν καινοτόμο τουριστικό και πολιτιστικό βήμα, που απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες της Κρήτης, στους αναζητητές και λάτρεις της χριστιανικής και Βυζαντινής Τέχνης και σε όσους αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες για χώρους και γεγονότα που συνδέονται με την ορθόδοξη χριστιανική Κρήτη.

Ευχαριστίες αξίζουν στη Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Εταίρων, Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, και τα στελέχη της Μ.Κ.Ο. που ασχολήθηκαν με την υλοποίηση της δράσης αυτής.

Ευχόμαστε στο μέλλον, στα πλαίσια του αναφερθέντος Προγράμματος αλλά και με άλλα Προγράμματα ακόμη, να υλοποιηθούν ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα αναδείξουν την εκκλησιαστική ταυτότητα του Νησιού μας και θα παρουσιάζουν με τρόπο σύγχρονο προς κάθε ενδιαφερόμενο από όλον τον κόσμο».

Ο εντιμ. κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε την χαρά του για τις εκδόσεις αυτές και τη δημιουργία της δικτυακής Πύλης, και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται κατά τρόπον άψογο με την Εκκλησία της Κρήτης και τη Μή Κυβερνητική Οργάνωση «Φιλοξενία» της Εκκλησίας Κρήτης. Επίσης, τόνισε ότι η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και καρποφορεί και στον Φιλανθρωπικό Τομέα, με την κοινή υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών για την επιστήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο.

Ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματέας, Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, έδωσε περισσότερα στοιχεία για την υλοποίηση του έργου των εντύπων εκδόσεων και της δικτυακής Πύλης, στο πλαίσιο των δράσεων της Μ.Κ.Ο. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» για την προβολή του Προσκυνηματικού και Θρησκευτικού Τουρισμού, και αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των στελεχών της παραπάνω Μη Κυβερνητικής Οργανώσεως της Εκκλησίας Κρήτης και τη συνδρομή της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού για το εν λόγω έργο.

Τέλος, ο κ. Γ. Τζατζάνης, παρουσίασε τή δικτυακή Πύλη (πόρταλ) και έδωσε πληροφορίες για τις δυνατότητες του έργου αυτού και τις νέες προοπτικές που προσφέρονται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Creating Religious Communities on Twitter: How Marketing Can Help

Twitter is an incredibly powerful platform for connecting with people from all walks of life. It has been used for marketing, advertising, and even political campaigning. But did you know that it can also be a great tool for creating religious communities? In this blog post, we will discuss how marketing strategies can be applied to build and grow religious communities on Twitter.

Social media marketing is all about engaging with your target audience and building a loyal following. For religious communities, this means reaching out to people who share similar beliefs and values. The first step is to create a Twitter account for your religious organization. Make sure to fill out your bio and profile picture with relevant information about your community.

Once you have set up your account, start engaging with other users on Twitter. Use hashtags related to your beliefs and values to find people who are interested in your community. You can also follow accounts related to your religious tradition or organization to stay up-to-date with the latest news and events.

One effective marketing strategy for building a community on Twitter is to organize Twitter chats. A Twitter chat is a real-time conversation on Twitter that revolves around a specific topic or theme. By hosting a chat, you can bring together people from all over the world who are interested in your community.

To organize a Twitter chat, choose a topic that is relevant to your religious community and set a date and time for the chat. Make sure to promote the chat on your Twitter account and using relevant hashtags. During the chat, encourage participants to ask questions, share their thoughts and experiences, and engage with each other.

Another way to grow your religious community on Twitter is to share content that is relevant and valuable to your followers. This could include inspirational quotes, religious texts, or news articles related to your beliefs. Make sure to use images and videos to make your content more engaging and shareable.

Finally, to really take your religious community on Twitter to the next level, consider investing in paid social media advertising. Platforms like Twitter offer a range of advertising options that can help you reach a wider audience and grow your community.

In conclusion, creating religious communities on Twitter is all about engaging with your target audience and building a loyal following. By using marketing strategies such as organizing Twitter chats, sharing valuable content, and investing in advertising, you can grow your community and connect with people from all over the world who share your beliefs and values. So why not give it a try? Choose to buy likes on Twitter to help increase engagement and grow your community faster.